Malibu C

Tato kosmetika pochází z USA a specializuje se především na ČIŠTĚNÍ VLASŮ. Je založená na vysoce kvalitním vitamínu C a aminokyselinách. Produkty jsou 100% vegannetestované na zvířatechneobsahující parabenysulfátykonzervanty, umělé parfemace a pomáhají účinně řešit problémy s vlasy a pokožkou. Malibu C nabízí různé řady k ošetření jakýchkoli vlasů a potřebuje je každý, kdo si myje vlasy vodou. Většina lidí totiž netuší, co se skrývá ve vodě, a že voda může být původcem různých problémů nejen s vlasy, ale i s vlasovou pokožkou.

 

Co zbůsobuje tvrdá voda a voda ze studny?

Tvrdá voda má zásaditější ph a to má negativní vliv na porozitu vlasů. Vlas se pod zásaditým ph otevírá a díky tomu z něj odchází výživa a barva. Vlasy jsou suché a krepaté. Navíc se na vlasu a pokožce usazuje vodní kámen, který způsobí, že se vlasy nelesknou. Přes tuto silnou nánosovou bariéru se vlasy špatně barví a regenerují. Vlas vypadá, jakoby měl na povrchu šedý povlak. Minerály a kovy zásadně ovlivňují i odstín vlasů. Barva může postupně tmavnout a mohou vznikat nežádoucí odlesky (zelená, modrá, žlutá, červená...). Pokožka, na které ulpí vodní kámen je zčervenalá a svědí.

 

Minerály, které mění barvu na vlasech:

  • Vápník, hořčík, křemík (vlasy působí mdle a tmavší než byl požadovaný odstín) 
  • Měď (blond je nazelenalá, tmavé vlasy mají popelavý nádech; při styku s peroxidem vodíku může dojít k rychlé a agresivní chemické reakci, která způsobuje tzv. „horké folie” při barvení se kouří z vlasů a může dojít až k úplnému poničení vlasů)
  • Železo (teplé a mdlé odstíny, při zesvětlování vlasů může barva špatně chytnout)
  • Olovo (odstín je výrazně tmavší; při styku s peroxidem vodíku může dojít k rychlé a agresivní chemické reakci, která způsobuje tzv. „horké folie” při barvení, kouření se z vlasů a může dojít až k úplnému poničení vlasů)

 Nejvíce změnu barvy pociťují blondýny, které už po pár týdnech po zesvětlení mívají blond barvu tmavší, zašlou a bez lesku. Často blond, ale i hnědé vlasy rychle zežloutnou. Tvrdou vodu poznáte podle usazeného vodního kamene na kachličkách v koupelně, na vodovodní baterii či na dně varné konvice.

Časté mytí vlasů v tvrdé minerální vodě má také vliv na kudrnaté vlasy. Ty se pod silnou vrstvou vodního kamene přestanou "kroutit" a vzniká z nich suchá, matná a krepatá hříva, kterou nelze upravit. Po vyčištění vlasů Malibu C kudrliny opět získávají svůj tvar a pružnost. 

TIP: Pokud jste strávili nějaký čas v lázních s minerální vodou, nebo na dovolené v bazénu a jdete ke kadeřnici na barvu, určitě jí o tom řekněte. Chemická reakce při barvení vlasů může být v takovém případě nepředvídatelná a kadeřnice by s tím měla počítat. 

 

Měkká voda:

Je pro vlas a pokožku příznivější než voda tvrdá. To, že máte doma měkkou vodu poznáte podle toho, že po vysprchování máte na pokožce  mastný až slizký povlak, nebo že se Vám na vodovodním kohoutku neusazuje vodní kámen. I tak ale měkká voda přináší jisté problémy. Má špatné mycí schopnosti, proto se často stává, že se špatně z vlasů vyplachuje šampon, kondicioner či styling. Z tohoto důvodu velmi často vznikají na pokožce hlavy lupy, pokožka je svědivá a červená, může vzniknout zánět, který způsobí padání vlasů. Vlasy bývají po umytí velmi rychle  mastné, těžké a bez objemu. 

 

Silikonové nánosy na vlasech a pokožce hlavy:

Silikony se nachází ve většině vlasové kosmetiky. Vytváří hladký, jemný a lesklý efekt, vlasy se velmi dobře rozčesávají. Silikony jsou vhodné pro vlasy, které jsou permanentně barvené, zesvětlované a tepelně upravované. Bez nich by totiž takové vlasy přišly velmi rychle o svou kvalitu. Je důležité si ale uvědomit, že máme možnost si vybrat kosmetiku s kvalitnějšími silikony, kterých je v balení přiměřené množství. Tyto silikony jsou částečně nebo úplně rozpustné ve vodě (lze je snadno odstranit). V levné nekvalitní kosmetice velmi často nalezneme nerozpustné a těžko odstranitelné silikony, kterých je v balení nadměrné množství. Používání takové kosmetiky povede k vlasům připomínajícím strukturou i leskem paruku z umělých vlasů.

Silikon je vlastně plast, který se lepí na povrch vlasu. Postupně vytvoří pevnou, tuhou a nepropustnou bariéru, přes kterou špatně proniká permanentní barva a jakákoli vlasová výživa. Díky tomu se stává, že máte vlasy u hlavy rychle mastné a délky suché. Nadmíru silikonů na Vašich vlasech poznáte podle toho, že když je namočíte, smotají se do velkého chumlu, který bez použití kondicionéru nemůžete rozčesat. V některých případech jsou i suché vlasy lepkavé a velmi se cuchají. Takové vlasy mají i špatnou tvárnost, takže je náročné vyfoukat je do tvaru nebo natočit kulmou.

 

Malibu C dokáže také odstranit výpotky z léků, které se z těla dostávají kůží a právě i vlasy. Často k tomu dochází vlivem hormonální léčby. Takové vlasy špatně drží tvar, jsou zplihlé a bez lesku. Pokud se chemicky upravují (barva, trvalá), rapidně jim klesá jejich kvalita. Chemické reakce jsou totiž mnohem silnější, než normálně.

Proto je vhodné vlasy jednou za čas opravdu důkladně očistit. Stáhnout z nich všechny tyto minerálové a silikonové nečistoty, které běžnými šampony neodstraníte. Takové ošetření je vhodné udělat alespoň jednou za 3-4 měsíce. Odměnou budou krásné, zdravé a hydratované vlasy plné syté barvy a přirozeného lesku. 

Na službu přijímáme pouze naše stálé zákaznice. Pokud tedy máte o čištění vlasů zájem, musíte si ho PŘIOBJEDNAT k Vaší běžné návštěvě. Tuto službu lze udělat samostatně, nebo v kombinaci s barvením či vlasovou regenerací, ale i speciálem.